Nytt kapitel i en ny stad

Vet ni vad jag ser fram emot mest med när det gäller att flytta? Att ekonomin kommer bli bättre. Just nu bor jag i en lägenhet som kostar mig tiotusen i månaden och visst hade det funkat utan problem om vi vore två som hade inkomst men nu är det bara jag. Att då vara ensam med tre barn och man ska få allt att gå runt, det går, men det är tufft. Jag hade en förhoppning om att vi skulle vara kvar här, att jag skulle ha en sambo och allt skulle vara lättare om vi var två. Men så kommer det inte bli, det har jag ju insett nu, och nu senaste månaden har det hänt saker ekonomiskt som gör att jag måste ta nästa steg. Jag var faktiskt inte förberedd på att när min äldsta son slutar gymnasiet så kommer jag få femtusen mindre i månaden. Enligt normen har vi redan levt på existensminimum innan och nu är det femtusen mindre på det, vi kommer gå under om vi inte gör något. Hade jag vetat det hade jag gjort vissa saker väldigt annorlunda senaste månaderna. Jag vet att jag borde haft koll på det, men tiden har gått så fort och jag fick ingen förvarning utan plötsligt så insåg jag att de pengar jag brukar få inte kommer mer.
 
Så jag sa till ungarna att nu är det dags, vi har kämpat så länge med att kunna bo kvar här, levt på hoppet liksom och nu går det inte längre. Allting blir dyrare och även om vi klarar oss så vill jag att vi ska kunna leva lite också. Jag ska inte behöva kämpa hela tiden och nu är det dags att göra en förändring. Så vi kommer bo kvar här tills sista oktober och första november börjar vi ett nytt kapitel i en ny stad. Jag har redan flera billigare lägenheter och t.o.m några billiga hus med varmhyra som jag ska titta på. Det enda jag kommer sakna med platsen vi bor på nu är ju hur nära vi haft det till skogen men förhoppningsvis hamnar vi ganska nära ett sånt område när vi flyttat också. Jag har så många planer i huvudet om vad jag vill göra och hur allt ska bli. Det kommer bli så himla bra för oss! Jag känner det på mig.
 
Det har gått i ett hela dagen idag, jag har pratat i telefon med olika människor och passat på att plocka och rensa här samtidigt. Det verkar som att flytten kommer gå väldigt smidigt sedan när det väl är dags och mycket av det som ska slängas kommer ju att ryka redan nu så man slipper ta det i sista sekund. Sen har jag börjat lägga ut en hel del till försäljning och soffan ska jag skänka bort för den är inget jag vill ha med. Jag är expert på att spara på minnen men nu vill jag inte ha med mig sånt till det nya stället utan nu ryker allt onödigt. Borde tänkt så innan också men jag fäster mig så lätt vid fina minnen, tyvärr. Ska be mina söner att hjälpa mig för de är lite strängare än vad jag är när det gäller sånt. 
 
Tack så mycket alla ni som besökt min blogg senaste dygnet, det har lett till att jag ligger på plats sexton av alla bloggarna på blogg.se just nu. Så roligt att så många är intresserade av/nyfikna på det jag skriver. Nu är det dags för mig att kila, jag ska städa lite till och rensa ännu mer inför flytten, jag är så himla taggad fast det är ett tag kvar!
Ta hand om er!

Är det något jag kommer sakna här så är det den vackra naturen och alla platser jag funnit.
#1 - Heléna

Det tar på krafterna att flytta på många olika sätt. Jag flyttade i januari och det blev en hel del som jag skänkte bort till secondhand och en del saker kastades. Jobbigt just då, men nu ett halvår senare så känns det snarare befriande att jag gjorde mig av med saker som jag faktiskt inte längre behövde och framför allt egentligen inte hade plats för. Jag kan sakna utsikten jag hade från lägenheten för jag såg ut över ett stall med vackra hästar och kanten av skogen och nu ser jag en husvägg och en innergård. Dock har jag mycket finare lägenhet nu och underbara promenadstråk i närheten. Hoppas att allt kring flytten kommer gå bra och att ni kommer att trivas i ert nya hem! Kramar 💖

Svar: Tack så mycket, det hoppas jag också ❤️
Sara Abrahamsson