Inför en ny vecka

Denna vecka har jag fokuserat på att göra det som jag mår bra av och jag känner redan nu vilken skillnad det är i både kropp och själ. Jag har en helt ny energi och ser verkligen fram emot att starta en ny vecka imorgon och komma tillbaka till rutinerna som tyvärr inte funkat som de borde nu när det varit sommarlov för ungarna. Man går ju inte upp klockan fem när man haft spelkväll med barnen kvällen innan. Det har varit en bra vecka och jag har gått i genomsnitt 10360 steg per dag enligt telefonen men enligt klockan har det varit 15760 steg per dag. Jag vet inte vilken som är mest pålitlig men jag kan tänka mig att klockan registrerat mer eftersom jag alltid har den på mig och mobilen är ju inte alltid med överallt. Jag har faktiskt börjat lägga bort den oftare på senare tid för jag tycker att det är nyttigt att inte alltid vara tillgänglig och uppkopplad. Jag svarar när jag har tid helt enkelt och det handlar inte om att jag inte bryr mig om andra människor utan det handlar om att jag behöver fokusera på min hälsa och mina barn som alltid kommer i första hand. Man kan inte leva hela livet med en skärm framför ansiktet när det finns så mycket annat att se och upptäcka. Just därför har jag alltid mobilen i "stör ej"-mode när jag är ute i skogen, för där vill jag verkligen inte bli störd.
 
I onsdags tog jag med äldsta sonen och dottern ut på en "liten" skogspromenad, det var tur att jag packade matsäck för vi var borta hela dagen och den lilla turen blev mycket längre än vi tänkt. Vi hittade massa kantareller, en hel del blåbär, inspekterade gamla skelett och passade på att doppa fötterna i sjön innan vi gick hem igen. Runt tjugotvåtusen steg slutade det på den dagen och jag är så imponerad av mina barn som inte klagade en enda gång. Vi tog en lite längre tur igår också, men inte lika lång som i onsdags. Min dotter och Louie (våran fralla) åt blåbär så de blev svarta i munnen och jag pratade med min äldsta son om boken Hjärnstark och berättade för honom vilken skillnad det gör för hjärnan om man rör på sig. Jag tycker att det är väldigt kul och intressant att diskutera med mina barn, jag lär mig en hel del och jag tycker det är spännande att se hur de ser på livet. Jag och sonen pratade ganska länge om människokroppen och hur den inte är gjord för att leva i dagens samhälle egentligen. Vi har det ju alldeles för bekvämt idag och kroppen mår faktiskt inte bra av det. Vi pratade om kost, motion, vanor och hur han skulle vilja att det såg ut hemma hos oss när det gäller sånt. Det var riktigt intressant att höra hur han som nyss fyllt arton ser på det hela och han verkade lyssna på det jag hade att säga också. Vi bestämde oss för att börja springa tillsammans några dagar i veckan och jag hoppas verkligen att han håller fast vid det för det vore så otroligt kul att kunna ha det som våran grej. Man blir ju lite extra motiverad när man har någon att springa med också, blir ju lite extra utmaning och pepp då.
 
Mina gamla inlägg är fortfarande låsta hos Nouw och jag har försökt men kommer inte åt dem. Jag kanske ska se det som ett tecken, det är dags att starta om helt här på blogg.se. Jag ska fundera lite på hur jag ska göra, det blir som det blir.
Hoppas ni haft en toppenvecka och att ni får en bra start på den nya veckan!
Ta hand om er!